За нас

За IT Академия Стара Загора

IT Академия Стара Загора организира и провежда обучения по програмиране и визуални науки за всички, които искат да стартират своята успешна кариера в IT сектора.

0 +
Проведени курса
0 +
курсисти, преминали обучения
0 +
часа обучения

Защо да избереш нас

Обучения по едни от най-модерните технологии

IT сферата е една от най-бързо развиващите се, а нуждата от добре обучени специалисти, владеещи най-модерните технологии, расте непрестанно. Ето защо предлагаме присъствени обучения, за които към момента има силно търсене на пазара на труда. Инвестирането на време и усилия в правилната посока е първата крачка към успешната кариера в IT.

Опитни преподаватели и практическа подготовка

В IT Академия Стара Загора подбираме опитни лектори, които реално се развиват в областта. Всеки ден те се сблъскват с различни казуси от практиката, които представят на обучаващите се по време на курсовете. Едновременно с това редовно преминават и през обучения за повишаване на квалификацията. По този начин осигуряваме на нашите курсисти не само необходимите теоретични знания за всяка технология, но и гарантираме формирането на практически умения за реалната работна среда.

Присъствени курсове в малки групи

Обученията на IT Академия Стара Загора се провеждат присъствено и в малки групи. За нас е важно курсистите ни да могат свободно да общуват с преподавателите и да задават всички въпроси, които ги вълнуват. Лекторите ни се стараят да прилагат индивидуален подход към всеки един от тях. Обучавайки се пък с други бъдещи специалисти на живо, участниците в курсовете стават част от малка общност, към която могат винаги да се обърнат за съвет дори след края на курса.

Лектори

IT Академия Стара Загора работи с лектори с реален практически опит в IT сферата. Утвърдили се през годините като професионалисти, днес те са силно мотивирани да предават знанията си на онези, които тепърва стартират в сектора.

Партньори

boncho+webp
Бончо Вълков

Бончо се занимава с програмиране от 10 години. Завършил е Академията на Телерик през 2013 г., заедно с бакалавър по „Бизнес администрация” в УНСС. Впоследствие завършва и магистратура във ФМИ, специалност „Изкуствен интелект”. 

От 2020 г. работи като Delivery Lead в Genius Sports. През годините се е занимавал с много технологии, но най-голям опит има със C#, JavaScript и Python. Обича да изпробва новите технологии и през последните години има интереси в разработката на сървисно ориентирани приложения и софтуерни архитектури.

ned1_webp
Недко Боянов

Недко е опитен графичен дизайнер, който живее и работи в Стара Загора. 

Открива страстта си към дизайна на 16-годишна възраст, като първоначално започва да изгражда визуална идентичност на редица сдружения, организации и събития. 

Постепенно работата му преминава към частния сектор – работи в рекламна агенция като дизайнер, а впоследствие продължава кариерата си като специалист на свободна практика.

Години по-късно вече има множество реализирани проекти за широка гама от локални бизнеси и национални компании.

niki_webp
Николай Комитов

Ники е програмист с над 10-годишен опит. Стартира със С/С++ в малка фирма, която разработва софтуер за управление на програмируеми логически контролери за автоматизация на различни бизнес процеси.

В момента е част от водещата технологична компания в Стара Загора – eDynamix, като надгражда познанията си и работи PHP и Frontend. Същевременно с това преподава и в различни курсове за начинаещи програмисти.

stanislav_webp
Станислав ненчев

Програмирането се е превърнало в истинска страст за Станислав. 

Има натрупан опит в web development, а в момента работи за нашите партньори от eDynamix. 

Интересува се от персонални електронни превозни средства и компютърно управляеми машини (3D принтери, CNC, автоматика и роботика).
ludmil_webp
Людмил Бонев

Инж. Людмил Бонев е преподавател по информационни технологии в Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“ и в Тракийския университет в Стара Загора.

Има 30-годишен опит с различни езици за програмиране и е съавтор на над 10 учебника и помагала по информационни технологии и компютърно моделиране. 

тс
Цветелина Дечева

Цветелина Дечева e web developer и трейнър в eDynamix. Има близо 5 години опит в уеб програмирането, като в част от тях освен да пише код, помага и на нови колеги като ментор и трейнър във фирмата.

В IT Академия води част от темите в курса по Front-end. Готова е винаги смело да споделя знанията и опита си като програмист, както и много от добрите практики, които прилага в програмирането.