За нас

За IT Академия Стара Загора

IT Академия Стара Загора организира и провежда обучения по програмиране и визуални науки за всички, които искат да стартират своята успешна кариера в IT сектора.

0 +
Проведени курса
0 +
курсисти, преминали обучения
0 +
часа обучения

Защо да избереш нас

Обучения по най-актуалните технологии

IT и дигиталната сфера се развиват динамично. Програмата за нашите обучения е с фокус търсените в момента технологии и умения на специалистите в областта.

Опитни преподаватели и практическа подготовка

Привличаме опитни специалисти от реалната работна среда, като осигуряваме на нашите курсисти практически умения наред с теоретичните знания.

Присъствени курсове в малки групи

Обученията се провеждат присъствено и в малки групи. Курсистите свободно общуват с преподавателите и работят в реално време заедно с тях.

Лектори

IT Академия Стара Загора прави връзката на хора, които искат да надградят своите знания, със специалисти от реалната работна среда. Утвърдили се през годините като професионалисти в своите сфери, днес работим заедно, за да предават опита си на онези, които тепърва стартират в дигиталния сектор.

Партньори

ned1_webp
Недко Боянов

Недко е опитен графичен дизайнер, който живее и работи в Стара Загора. 

Открива страстта си към дизайна на 16-годишна възраст, като първоначално започва да изгражда визуална идентичност на редица сдружения, организации и събития. 

Постепенно работата му преминава към частния сектор – работи в рекламна агенция като дизайнер, а впоследствие продължава кариерата си като специалист на свободна практика.

Години по-късно вече има множество реализирани проекти за широка гама от локални бизнеси и национални компании.

boncho+webp
Бончо Вълков

Бончо се занимава с програмиране от 10 години. Завършил е Академията на Телерик през 2013 г., заедно с бакалавър по „Бизнес администрация” в УНСС. Впоследствие завършва и магистратура във ФМИ, специалност „Изкуствен интелект”. 

От 2020 г. работи като Delivery Lead в Genius Sports. През годините се е занимавал с много технологии, но най-голям опит има със C#, JavaScript и Python. Обича да изпробва новите технологии и през последните години има интереси в разработката на сървисно ориентирани приложения и софтуерни архитектури.

stanislav_webp
Станислав ненчев

Програмирането се е превърнало в истинска страст за Станислав. 

Има натрупан опит в web development, а в момента работи за нашите партньори от eDynamix. 

Интересува се от персонални електронни превозни средства и компютърно управляеми машини (3D принтери, CNC, автоматика и роботика).
niki_webp
Николай Комитов

Ники е програмист с над 10-годишен опит. Стартира със С/С++ в малка фирма, която разработва софтуер за управление на програмируеми логически контролери за автоматизация на различни бизнес процеси.

В момента е част от водещата технологична компания в Стара Загора – eDynamix, като надгражда познанията си и работи PHP и Frontend. Същевременно с това преподава и в различни курсове за начинаещи програмисти.

ludmil_webp
Людмил Бонев

Инж. Людмил Бонев е преподавател по информационни технологии в Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“ и в Тракийския университет в Стара Загора.

Има 30-годишен опит с различни езици за програмиране и е съавтор на над 10 учебника и помагала по информационни технологии и компютърно моделиране. 

тс
Цветелина Дечева

Цветелина Дечева e web developer и трейнър в eDynamix. Има близо 5 години опит в уеб програмирането, като в част от тях освен да пише код, помага и на нови колеги като ментор и трейнър във фирмата.

В IT Академия води част от темите в курса по Front-end. Готова е винаги смело да споделя знанията и опита си като програмист, както и много от добрите практики, които прилага в програмирането.