програмиране

Курс по Front-end

Поеми към твоята успешна IT кариера

Септември 2024

информация за курса

Защо Front-end?

Търсенето на Front-end уеб разработчици расте непрекъснато. Областта предоставя много възможности за кариерно развитие. Front-end е подходящо за всички, които искат да изберат пътя на уеб програмист. Това са креативните хора и тези, които искат постоянно да учат новости и да се развиват в едно от най-динамичните направления на IT сектора. 

Курсът по Front-end на  IT Академия Стара Загора ще тe запознае в дълбочина с разработването на уеб сайтове и уеб базирани приложения. Web Development е идеална възможност за специалисти, които искат да имат възможността да работят високоплатена работа със сигурна реализация от всяка една точка на света.

Избери една от най-търсените професии в IT сектора – Front-end developer!

Формат:

Присъствен

Старт:

Септември 2024

Продължителност

6 месеца

Лекции:

Два пъти седмично – вечер през седмицата и в събота/неделя

Изучавани програми:

HTML, CSS, JavaScript

За кого?

Ако имаш базови технологични познания и мотивация да стартираш своята кариера в IT сектора, то този курс е точно за теб! Подходящ e и за IT специалисти, които искат да се преквалифицират и да се впуснат в необятната сфера на web development. 

Студенти и младежи в началото на кариерата си

Ако сега завършваш или си в процес на обучението си, то това е страхотна възможност да надградиш знанията си и да се подготвиш за реалната бизнес среда.

Специалисти от други IT направления

Надгради познанията си или поеми в нова професионална посока! Избирайки Front-end си гарантираш безкрайни възможности за реализация в най-различни сектори в български и чиждестранни компании.

Специалисти от други сектори

Ако работиш в друга индустрия, но искаш да се развиваш в IT сектора – курсът при нас е чудесен старт. Ще работим по различни реални задачи, които ще ти помогнат за твоя летящ старт като Front-end developer.

програма

Ето какво ще изучиш в рамките на 6-месечното обучение по Front-end:

Уводна лекция, по време на която ще проследим история на World Wide Web и ще научим какво се разбира под термина уеб страница и защо той не винаги отразява цялото включено съдържание, как съдържанието стига от персоналния ни компютър до уеб браузъра на някой друг, как да изберем уеб хостинг доставчик, как различните уеб браузъри и типове устройства могат да повлияят на нашето съдържание и още!

(3 учебни часа)

В тази лекция ще научим как да създаваме хранилище с Git, как да правим промени във файлове, да добавяме нови и как да видим разликите между файловете. Ще разгледаме всяка една базова команда и ще се научим как да изпращаме работата си до GitHub.

(3 учебни часа)

Ще разгледаме обобщение на основите на HTML и ще дадем някои практически съвети за това как да оползотворяваме максимално времето си като разработчик на уеб страници. Ще започнем да се гмуркаме малко по-дълбоко в теорията зад всичко това, докато научаваме повече за елементите на HTML5.

(3 учебни часа)

В този урок ще се научим как да променяме визуалното изобразяване на шрифтовете в нашите страници. Ще овладеем основите на текста – подравняване и някои други текстови трикове, като например използването на списъци и HTML таблици.

(3 учебни часа)

Ще научим как да използваме anchor линкове, как да направим връзка между страниците на даден сайт, към външно съдържание, към документи, които не са уеб, като например PDF и Word документи, как да се свържете с имейл адрес и още.

(6 учебни часа)

Как да избираме цветове за нашия уебсайт, как да използваме CSS за задаване на цветове на фона, текста и рамката, как да избираме графичен софтуерен пакет, който да използваме, как да подготвим снимки за използване онлайн, как да създадете банери и бутони, как да се свържете към или да вградите мултимедийни файлове – всичко това ще научим в тази част от обучението.

(3 учебни часа)

Ще разгледаме какво представляват класовете, обектите и какви елементи съдържат.

(3 учебни часа)

(3 учебни часа)

(3 учебни часа)

Лектори

IT Aкадемия Стара Загора събира на едно място специалисти от бизнеса с богат опит в IT сектора, които ще споделят своите знания с хората, които искат да потърсят реализация в бранша като front-end програмисти и правят първите си стъпки.

Освен с качествено обучение, нашите ментори ще помагат на курсистите и за тяхното кариерно ориентиране.

Цена на курса

Еднократно

950 лв.
с вкл. ДДС
или

месечно

??? лв.
с вкл. ДДС

Предлагаме гъвкави схеми на плащане

Партньори

Защо курс в IT академия Стара Загора?

Атрактивна професия

Front-end е една от най-търсените и перспективни технологии в момента. Той е чудесен избор за стартиране на кариера в IT сектора. Избирайки Front-rnd си гарантираш високоплатена работа за различни компании у нас и в чужбина.

Опитни преподаватели

Обучението е разработено и се води от екип IT специалисти с дългогодишен опит в сектора, които ще те научат на най-добрите практики във Front-end програмирането. Курсистите, показали добри резултати, ще бъдат препоръчани за интервюта при нашите фирми партньори.

Дистанционна работа

Все повече хора се насочват към професии, които могат да работят отдалечено от всяка точка на света. IT секторът дава именно такава възможност – избирайки Front-end ще можеш да практикуваш доходоносна работа от удобството на дома си в Стара Загора.

FAQ

Всеки може да кандидатства за обучението по Front-end. Искаме нашите курсисти да са мотивирани и убедени в успешния си път в IT и да извлекат максимума от трейнинга. Всеки кандидат последователно ще премине през първоначален тест, който включва ниво на английски и логически задачи. При успех, преминава в следващия етап, който включва самоподготвка за техническия тест, като ние предоставяме нужните за това материали. Ако успееш да се справиш и с него – ще бъдеш поканен да станеш част от курса. Ако и тогава все още не си сигурен дали Front-end е за теб, то ние ти даваме възможност да изкараш една седмица с нас, за да се убедиш. Даваме възможност на всеки участник, който още се колебае, да заплати таксата за участие след започване на курса.   

По време на лекциите:

  • Преподава се нов материал спрямо програмата.

  • Обсъждат се различни теми, по които би имал въпроси. 

  • Писане на програмен код с упражнения и задачи.

По време на самоподготовката вкъщи:

  • Гледаш видео уроци и четеш материали.

  • Изпълняваш различни упражнения. 

  • Разучаваш различни помощни програми и материали.

Да, препоръчваме да носиш собствен лаптоп, което ще улесни и подготовката ти у дома. Ако все пак нямаш възможност, то ние можем да осигурим компютър, който да ползваш за времето на курса. 

Курсът дава възможност на учащи и работещи да се преквалифицират, тъй като ще се провежда в извънработно време – вторник от 18:30 до 21:30 часа и в събота – 10-13 часа. Промени са възможни спрямо нуждите на групата. 

Q

Нашите курсисти

очаквай скоро!

Предстоящ курс

Курс по Front-end

Продължителност: 6 месеца

Форма за кандидатстване

Прикачи своето CV
тс
Цветелина Дечева

Цветелина Дечева e web developer и трейнър в eDynamix. Има близо 5 години опит в уеб програмирането, като в част от тях освен да пише код, помага и на нови колеги като ментор и трейнър във фирмата.

В IT Академия води част от темите в курса по Front-end. Готова е винаги смело да споделя знанията и опита си като програмист, както и много от добрите практики, които прилага в програмирането.

stanislav_webp
Станислав ненчев

Програмирането се е превърнало в истинска страст за Станислав. 

Има натрупан опит в web development, а в момента работи за нашите партньори от eDynamix. 

Интересува се от персонални електронни превозни средства и компютърно управляеми машини (3D принтери, CNC, автоматика и роботика).
niki_webp
Николай Комитов

Ники е програмист с над 10-годишен опит. Стартира със С/С++ в малка фирма, която разработва софтуер за управление на програмируеми логически контролери за автоматизация на различни бизнес процеси.

В момента е част от водещата технологична компания в Стара Загора – eDynamix, като надгражда познанията си и работи PHP и Frontend. Същевременно с това преподава и в различни курсове за начинаещи програмисти.