програмиране

Курс по Python

Изгради успешна IT Кариера

Очаквай скоро!

информация за курса

Защо Python?

Python набира все по-голяма популярност в IT света през последните години. Това се дължи на неговата достъпност, лесен синтаксис, богати библиотеки и изключително добре развита общност. Често Python e първи избор за хората, които искат да навлязат в IT сферата и поради непрекъснато нарастващото търсене на Python специалисти в България и по света.

Python позволява разработка на уеб сайтове и различни софтуерни приложения, информационни системи, автоматизации и навлизащото все по-устойчиво направление – Data Science. Това дава на Python програмистите безкрайни възможности за реализация в най-различни сфери.

Убедихме ли те, че Python е добър старт на твоята кариера в света на технологиите?

Формат:

Присъствен

Старт:

Предстои да бъдат обявени дати за провеждане

Продължителност

4 месеца

Лекции:

Два пъти седмично – вечер през седмицата и в събота/неделя

Изучавани програми:

Python

За кого?

Курсът по Python е насочен към хора без опит в програмирането. Достатъчно е да проявяваш интерес в областта на информационните технологии, да имаш логическо мислене, да си силно мотивиран и да отделяш необходимото време за изучаване и упражняване на придобитите знания.

Ученици и студенти с интереси в технологиите

Ако се интересуваш от програмиране сме сигурни, че вече си чувал за Python. Искаш ли да се запознаеш с езика и да се подготвиш за стартиране на кариера в технологичния сектор? Курсът при нас ти дава възможност да направиш първите стъпки към реализация в IT сферата.


Специалисти от други IT направления

Плуваш смело в технологичното море, но искаш да се запознаеш и с най-популярния програмен език? Специалистите избират Python заради леснотата и допълнителната стойност, която дава в работата им. В рамките на четири месеца ние ще ти покажем основите на езика и ще бъдем до теб, докато надграждаш уменията си.

Специалисти от други сектори

Ако работиш успешно в друга индустрия, но имаш интерес към кариера в света на технологиите – курсът по Python е чудесен старт. Ще започнем с основните неща и ще те преведем до момента, в който ще имаш необходимите знания и подготовка да потърсиш реализация в тази така привлекателна сфера.


програма

Ето какво ще изучиш в рамките на 4-месечното обучение по Python:

Уводна лекция, в която се разказва за програмирането като цяло, за езика Python в частност и защо е толкова популярен.

Инсталиране на среда за разработка и разработка на първата ни програма. Въведение в Git и GitHub.

Ще се запознаем с концепцията за различните типове данни и кога кой трябва да използваме. Ще извършваме прости пресмятания с тях.

Ще се запознаем с “and” и “or” логическите оператори и какви операция можем да извършваме с тях.

Ще се запознаем с побитовите “and”, “or” и “xor”  оператори и какви операция можем да извършваме с тях.

Ще се научим как може да изпълняваме различен код в зависимост от някакво условие и какви инструменти има за това в Python.

Темата е продължение на предната като задълбочава знанията с по-сложни проверки, както и вложени такива.

Ще се запознаем как може да изпълняваме опделен блок код множество пъти и какви видове цикли има.

Ще надградим над предната тема с по-сложни комбинации от цикли.

Ще разгледаме какво представляват класовете, обектите и какви елементи съдържат.

Ще разгледаме какво е наследяване, енкапсулация, полиморфизъм.

Ще разгледаме какво представляват SOLID принципите.

Ще разгледаме принципите на софтуерното тестване.

Лектори

IT Академия Стара Загора работи с лектори-специалисти от бизнеса с реален, практически опит в IT сектора. В курсовете винаги търсим баланс между теория, примери, задачи и най-различни практически казуси.

Освен да предоставят качествено обучение, нашите ментори помагат на участниците и за тяхното кариерно ориентиране и успешен старт в IT сферата. 

Цена на курса

Еднократно

1150 лв.
с вкл. ДДС

Трима от най-добре представилите се курсисти ще получат стипендии

или

месечно

??? лв.
с вкл. ДДС

Предлагаме гъвкави схеми на плащане

Партньори

Защо курс в IT академия Стара Загора?

Атрактивна професия

Към момента Python е един от най-популярните езици за програмиране. Той е лесен за употреба, мощен и универсален език, което го прави чудесен избор за стартиране на кариера в IT сектора. Избирайки Python си гарантираш високоплатена работа за различни компании у нас и в чужбина.

Опитни преподаватели

В IT Академия Стара Загора привличаме опитни преподаватели, които се развиват професионално в областта. С това гарантираме, че ще осигурим на курсистите си качествено и изцяло практическо обучение, благодарение на което те ще придобият умения, които да приложат веднага в работата си.

Дистанционна работа

През последните години все повече хора се насочват към професии, които могат да работят отдалечено от всяка точка на света. IT секторът дава именно такава възможност – ще можеш да работиш дистанционно за компании по цял свят и то от удобството на дома си в Стара Загора.

FAQ

Ако си над 16 години и искаш да поставиш основите на бъдеща кариера в IT сектора – този курс е за теб! Не се изисква практически опит освен базови технологични познания. Ще те въведем в света на един от най-атрактивните програмни езици като започнем с най-основните неща и постепенно заедно с теб ще стигнем до това самостоятелно да можеш да създаваш всякакъв вид приложения, информационни системи и програмни продукти. Имаш колебания или други въпроси – пиши ни на info@itacademysz.com.

Курсът по Python ще се провежда присъствено два пъти в седмицата – вечер през седмицата (18-21 часа) и в събота или неделя в споделеното пространство за работа The Lodge Coworking Space. Промени са възможни спрямо нуждите и ангажиментите на участниците, което ще бъде допълнително уточнено след сформиране на групата.

За курса по Python не е необходимо да умееш да програмираш или да можеш да пишеш код на други езици. Нужно е единствено да си силно мотивиран и да имаш базови технологични познания.

На всички участници в курса Python Fundamentals ще бъде издаден сертификат за участие. Напомняме обаче, че ще държим повече на това да получат нужните знания за успешна реализация в IT сферата 🙂

Q

Нашите курсисти

очаквай скоро!

Предстоящ курс

Курс по Python

Продължителност: 4 месеца

Форма за кандидатстване

Прикачи своето CV
boncho+webp
Бончо Вълков

Бончо се занимава с програмиране от 10 години. Завършил е Академията на Телерик през 2013 г., заедно с бакалавър по „Бизнес администрация” в УНСС. Впоследствие завършва и магистратура във ФМИ, специалност „Изкуствен интелект”. 

От 2020 г. работи като Delivery Lead в Genius Sports. През годините се е занимавал с много технологии, но най-голям опит има със C#, JavaScript и Python. Обича да изпробва новите технологии и през последните години има интереси в разработката на сървисно ориентирани приложения и софтуерни архитектури.

niki_webp
Николай Комитов

Ники е програмист с над 10-годишен опит. Стартира със С/С++ в малка фирма, която разработва софтуер за управление на програмируеми логически контролери за автоматизация на различни бизнес процеси.

В момента е част от водещата технологична компания в Стара Загора – eDynamix, като надгражда познанията си и работи PHP и Frontend. Същевременно с това преподава и в различни курсове за начинаещи програмисти.